Home | Spelletjes | Uitvindingen | Gps | Scouting | Meteo | Computers

Anansi / Anansi Menu

Wie is Anansi?

Anansi treedt al jarenlang op als leiding bij Scoutinggroepen. In die tijd heeft hij heel wat leuke ideetjes uitgedacht. Hier zijn wat ideeën voor een leuke activiteit.


W.E.S.P.

Allereerst zijn alle spelletjes beschikbaar gemaakt in W.E.S.P., vooral Levend Stratego is een grote hit.


Je kunt beginnen met de Interactieve Scouting Quiz: Test jezelf


Werken met een zakmes

Stel je bent 8 jaar, en je mag eindelijk op Scouting. En dan kom je terecht in een groep met een knorrige Akela van wie je geen zakmes mee mag nemen! Alleen omdat ooit een andere Welp zich in zijn vinger gesneden heeft. Dat wil je toch niet geloven?

Die discussie had Anansi ook in zijn team. Daarom bedacht hij het Zakmesinsigne. Sinds de invoering is dit het meest prestigieuze insigne geworden. En de dragers ervan laten zich dit insigne echt niet meer afnemen!


Parachute oplaten

Het leukste speelgoed bouw je zelf. Hier is een uitgebreide beschrijving hoe je zelf een parachute maakt. Heel snel in elkaar gezet, en gegarandeerd urenlang plezier op een winderige dag in de duinen.


Kompasorientatietocht

Bouw een kompas en leer ermee om te gaan. Deze Scouts zijn bezig een kompasroute te lopen dwars door het Gooi. Ook iets voor jou?


Als je een speurtocht loopt, gebeuren er vaak de meest onverwachte dingen. Wat doe je als je een verdacht spoor ziet, bijvoorbeeld de pootafdrukken van een nog onbekende diersoort, of de schoenafdrukken van een gezochte misdadiger? Laat dit kostbare bewijsmateriaal niet verloren gaan, lees hier hoe dat moet.


Trots op zelfgebouwde vogelkast

Bouw een vogelkast met je kinderen. Dit is ongeveer het simpelste ontwerp dat ik kan bedenken.

Ik heb een camera in mijn kast gemonteerd. Ben je benieuwd wat er in deze kast afspeelt, bekijk dan de film die gemaakt is.


Aan een speelvijver is een fles natuurwater al een bron van bijzondere ontdekkingen

Op een zaterdagochtend kwamen de Welpen enthousiast binnenstormen. "Wat gaan we vandaag doen, Anansi?" Maar mijn collega die voor het programma moest zorgen belde plotseling af. Omdat ik niets wist te bedenken gaf ik ze een stokje en een jampotje. Toen gingen de Welpen naar buiten en in de grond poeren. Weldra kwamen ze terug met de meest vreemde creaturen. Ze vonden het de leukste opkomst ooit.

Later deden we het over in het water, met een Schepnet.


Op stap met de gps

De moderne Scout gaat niet op pad zonder zijn Gps. Behalve dom het pijltje te volgen kun je met een gps ook een paar uitdagende activiteiten bedenken. Hier zijn er een paar.


Stel je leidt schipbreuk. En na dagen op een vlot gedreven te hebben verschijnt er een stipje aan de horizon. Gelukkig heb je je seinspiegel op zak. Hoe gebruik je het om met je spiegel precies dat schip met een seinstraal te raken? Lees hier hoe je je eigen leven redt.


Uitvindingen van Dr.Daan

Voor de jeugdgroepen van Anansi deed Dr.Daan ook enkele uitvindingen. Hier een greep:

Leer seinen

De seinsleutel, bouw er een en werk ermee. Seinen valt niet mee, maar na een beetje oefenen krijg je het goed door. Het morsealfabet is dan snel geleerd, en dan beschik je over een praktisch onkraakbare geheimcode die je gewoon in de klas kunt gebruiken.


Bespied anderen zonder zelf gezien te worden met een Periscoop


Zelfgemaakte head-ledlight

Een Ledlamp, in de winkel heel erg duur, hier na te bouwen voor een paar euro. Met dit ding maak je goede sier op het kamp! (Dit artikel is alweer een beetje gedateerd)


Geef een reactie:

Mijn naam:
Bericht:
Ik vind dit:
Geef code in: Captcha

Mijn zoon moet een eigen kompas voor de scouting (Welpen)maken. Hij heeft dit nog niet uitgeprobeerd...maar toppie! Goede uitleg.
Arabella

Departementen


Artikelen van Anansi