Home | Spelletjes | Uitvindingen | Gps | Scouting | Meteo | Computers

DrDaan / Dr Daan Menu

Wie is Dr.Daan?

Uitvindingen!

Dr.Daan houdt ervan om kinderen aan te zetten om wat onderzoek te doen. Niet met zo'n dure scheikundekist of een microscoop, maar met simpel spul die iedereen wel bij de hand heeft. Want zelf doen, zo kom je tot de vreemdste ontdekkingen, dat denkt Dr.Daan.

Dr.Daan en de Natuurkundeproefjes

Dr.Daan is vaak aan te treffen op de basisschool, waar hij door middel van natuurkundeproefjes doodgewone kinderen binnen 4 lessen omvormt tot ware uitvinders. En uitvinder, dat is het hoogste wat je in het leven kunt bereiken, weet Dr.Daan uit ervaring.


Altijd op onderzoek

Het antwoord op de vraag waar velen mee zitten: Hoe word ik uitvinder?
In dit artikel schijnt Dr.Daan nieuw licht op deze problematiek.


Raket oplaten

De waterraket, bouw zelf een echte raket. Dit is het grote succesnummer van Dr.Daan. Het is in een half dagje zelf gebouwd, en garandeert vele dagen veel plezier. Honderden kinderen hebben van de raketten van Dr.Daan al veel plezier gehad, en zeker een ziljoen keer is dat ding al gelanceerd. En ook is het een leuke aanleiding voor een natuurkundelesje!


Diervriendelijke muizenval

Last van muizen, en je krijgt ze maar niet weg? Bouw een diervriendelijke muizenval


Stereofoto's, de derde dimensie op het web! Er zijn ondertussen vele sites op het Web die stereoplaatjes presenteren, maar geen van de technieken is zo simpel als deze.


Uitvindingen voor Anansi

Voor de jeugdgroepen van Anansi deed Dr.Daan ook enkele uitvindingen. Hier een greep:

Leer seinen

De seinsleutel, bouw er een en werk ermee. Seinen valt niet mee, maar na een beetje oefenen krijg je het goed door. Het morsealfabet is dan snel geleerd, en dan beschik je over een praktisch onkraakbare geheimcode die je gewoon in de klas kunt gebruiken.


Bespied anderen zonder zelf gezien te worden met een Periscoop


Nites meer kwijt in de tent

Een Ledlamp, in de winkel heel erg duur, hier na te bouwen voor een paar euro. Met dit ding maak je goede sier op het kamp! (Dit artikel is alweer een beetje gedateerd)

Departementen


Artikelen van Dr.Daan